Blog

Permanente_make-up_pijnlijk_om_te_laten_zetten

Permanente make-up: pijnlijk om te laten zetten?

Verzorgd voor de dag komen, zonder daarvoor je wekker eerder te moeten zetten. Of uren voor de spiegel te hoeven staan. Het kan écht. Met permanente make-up zijn uitgelopen eyeliner, ongelijke wings, asymmetrische lippen en getekende wenkbrauwen namelijk verleden tijd. Maar ondanks alle voordelen van permanente make-up, zijn er toch nog heel veel vrouwen die het niet aandurven. Pijn is dan één van de grootste zorgen. 

De vraag die we vaak krijgen in onze salon is dan ook: “Dat aanbrengen van permanente make-up, dat doet toch onwijs veel pijn?”. Omdat iedereen een andere pijngrens heeft, is het antwoord voor iedereen anders.

Pijn bij permanente make-up
Een PMU-behandeling is nooit geheel gevoelloos, maar de meesten ervaren het niet als pijnlijk. We horen van onze klanten eerder dat het een prikkelend gevoel geeft dan dat het echt heel veel pijn doet. En wat we achteraf nóg vaker horen, is dat ze het veel erger hadden verwacht. Maar wat voel je dan wel? Je kan het ‘t beste vergelijken met een elektrische tandenborstel die tegen je huid wordt gehouden.

Het gedeelte van je gezicht dat je laat behandelen en de techniek die wordt toegepast, heeft ook invloed op de hoeveelheid ‘pijn’. De minst gevoelige behandeling is het tatoeëren van de wenkbrauwen. Daarna de eyeliner. En het inkleuren van de lippen wordt over het algemeen als meest gevoelig ervaren. Maar kan je zelf nu ook iets doen om de pijn te verzachten? Yes, you can!

Dit kan jij doen tegen de pijn voordat je PMU laat zetten
Ondanks dat de pijn voor de meeste mensen meevalt, kan je zelf wel een aantal dingen doen om de behandeling zo goed als pijnloos te laten verlopen. Wij raden aan om Emla crème een uur voor de behandeling thuis op te smeren. Dit is een verdovende crème die je alleen op recept van de huisarts kan krijgen. Ook kan je twee paracetamol innemen (geen aspirine!). Hierdoor wordt de ‘scherpte’ van de behandeling gehaald.

doet_permanente_makeup_pijn_model.jpg

5 redenen waarom jij jouw permanente make-up laat zetten bij Formosa
Goede voorbereiding is het halve werk. Dus naast de verdovende crème en paracetamols is het ook heel erg belangrijk dat jij je op je gemak voelt bij de salon die jouw permanente make-up aanbrengt. En dat de salon gekwalificeerde PMU specialisten heeft. Zodat ze de behandeling zo snel, netjes en pijnloos mogelijk kunnen uitvoeren. Bij Formosa kunnen we al die boxes afvinken!

  1. Gespecialiseerde PMU-specialisten – We hebben al heel veel klanten geholpen -en blij gemaakt-. Daardoor kunnen wij de permanente make-up aanbrengen zodat het ‘t minst pijn doet.
  2. De beste PMU-apparatuur – Door de modernste technieken is elke behandeling snel uit te voeren. Zo is wenkbrauwen tatoeëren of permanente make-up op je lippen niet meer pijnlijk.
  3. Korte tijdsduur – Een behandeling duurt gemiddeld 30 tot 60 minuten.
  4. Ontspannen omgeving – We snappen dat het aanbrengen van permanente make-up best spannend kan zijn. Daarom maken we de behandelruimte zo relaxt en ontspannen mogelijk.
  5. Alles wordt besproken – Tijdens de behandeling vertellen we wat we doen. Zo schrik je niet van aanrakingen of geluiden.

Formosa laat je weer stralen

Wil je graag permanente make-up laten zetten, twijfel je nog steeds of je het wel durft of wil je meer info over één van onze pmu-behandelingen? Neem dan contact met ons op -geheel vrijblijvend natuurlijk-. We leggen je dan rustig uit hoe alles te werk gaat en wat we voor jou kunnen betekenen.