Blog

blog_zonbescherming

5 tips om je huid te beschermen tegen de zon

Nu alle regio’s in Nederland zomervakantie hebben, is het weer tijd voor zon, zee, strand! Dit jaar misschien wat vaker in eigen land dan je gewend bent. Maar dat betekent natuurlijk niet dat je geen zonnebrandcrème en andere verzorgingsproducten hoeft te kopen om je huid te beschermen tegen de zon. Want ook in Nederland, zelfs op het allerkleinste balkonnetje, is uren in de zon liggen niet zonder gevaar. 

Het is dan ook erg belangrijk dat jij je huid goed blijft verzorgen en beschermd tegen de zon. Waarom en vooral hoe? Wij delen 5 tips met jou voor de optimale zonbescherming.

#1 Smeren, smeren en nog eens smeren

“Verbranden van de Nederlandse zon? Alleen op een bloedhete dag in augustus zeker. Of als je urenlang gaat bakken in de zon?” Iets wat we best vaak horen bij ons in de salon. Toch kan de zonkracht in Nederland ook behoorlijk hoog zijn*. Zelfs tijdens de eerste lentedagen. Reden genoeg om je goed én vaak genoeg in te smeren met zonnebrandcrème.

  • Smeer je helemaal in voordat je ‘s ochtends je zomeroutfit aantrekt. Dan kan de crème (tijdens het ontbijt) goed intrekken voordat je je huid blootstelt aan de zon.
  • Breng voldoende zonnebrandcrème aan. Smeer je te weinig dan is je huid alsnog onvoldoende beschermd.
  • Herhaal het insmeren iedere 2 uur. Ook na het zwemmen of als je veel hebt gezweet. Zelfs als je een waterproof-zonnebrandmiddel hebt gebruikt. Zulke zonnebrandmiddelen blijken hun naam helaas niet helemaal waar te maken.

* Benieuwd hoe hoog de zonkracht vandaag is? Check www.knmi.nl.

#2 Maak het onderdeel van je ochtendroutine

De wekker gaat. En het eerste wat je dan vaak doet is je telefoon checken, naar het toilet en jezelf klaarmaken om vervolgens te gaan ontbijten. Maar wat nu als je daar met één minuutje extra tijd ook het beschermen van je gezicht tegen de zon aan kunt toevoegen? Als je normaal gesproken nog geen dagcrème opsmeert dan. Want bij Formosa verkopen we nu ook dagcrème met SPF. Dit betekent dat er een zonnefilter van factor 30 is toegevoegd aan de dagcrème. Breng de crème lekker royaal aan, voordat je je make-up opdoet, voor een optimale bescherming van je huid. En je gezicht is vier uur lang beschermd tegen de zon. Simple as that.

#3 Maak je outfit sun-proof

Jezelf beschermen tegen de zon doe je niet alleen met zonnebrandcrème of een dagcrème met SPF. Ook een zonnehoed, een shirt tijdens het zwemmen of een zonnebril dragen hieraan bij. Wist je bijvoorbeeld dat wanneer je jouw ogen te lang blootstelt aan de zon dit staar of lasogen kan veroorzaken? Zoiets simpels als een zonnebril kan dat voorkomen.

#4 Geniet van de zon, maar zon verstandig

Zonnen is eigenlijk net als drinken; geniet, maar doe het met mate. Dus als jij je huid goed beschermd tegen de zon, dan kan je er natuurlijk best wel van genieten. Al raden we wel aan om niet meteen de hele dag op het strand of in de achtertuin te gaan liggen. Bouw het aantal uren in de zon langzaam op, zodat je huid eraan kan wennen. Smeer je goed in en probeer de zon tussen 12.00 en 15.00 uur zoveel mogelijk te vermijden. Omdat deze dan het felst is. Dit geldt óók als je op een zonnige dag buiten gaat sporten, tuinieren of wandelen.

 

#5 Kies de juiste filters ín je crème

En dan hebben we het niet over het juiste Insta-filter. Maar over de bescherming tegen zonverbranding (UVB) en huidveroudering door de zon (UVA). UVA en UVB zitten allebei in natuurlijk zonlicht: 95% vs. 5% en kunnen dus schadelijk zijn voor je huid. Ook op een bewolkte dag of achter glas kunnen UV-stralen je huid bereiken en kan er huidschade ontstaan. Dus in de winter, in de auto en zélfs in huis is UV-bescherming niet overbodig om huidveroudering tegen te gaan. Dus check eerst de verpakking van je dagcrème of zonnebrandcrème voordat je ‘m koopt. Zit er een uva- én uvb-filter in? Dan zit je helemaal goed.

Test je de dagcrème met SPF liever een keer uit, voordat je een hele tube aanschaft? Ook dat is mogelijk. We gebruiken de dagcrème namelijk ook tijdens onze verschillende gezichtsbehandelingen. Een bindweefselmassage, acne- of anti-ageing behandeling boek je heel simpel online. Heb je liever een uitgebreid advies over welke skincare producten het beste bij jouw huid passen? Boek dan een huidanalyse bij onze specialisten.

Heb je vragen over één van onze producten of behandelingen?

Neem dan contact met ons op via me onze schoonheidsspecialisten via WhatsApp. Wij helpen je graag verder!